Μαθήματα Ελληνικών στην Ελλάδα

Εργαστήρι Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ΚΛΕΙΣ

Title

Το σχολείο μας λειτουργεί στα Χανιά της Κρήτης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το αποκλειστικό μας αντικείμενο είναι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας σε ξένους μέσα από ομαδικά προγράμματα ή ιδιαίτερα μαθήματα.

Τα προγράμματά μας συνοδεύονται από σειρά δραστηριοτήτων που στόχο έχουν την εξοικείωση των σπουδαστών με το ελληνικό γίγνεσθαι και τον ελληνικό πολιτισμό.

Τα προγράμματά μας απευθύνονται

Α. σε άτομα με μητρική γλώσσα διαφορετική από την ελληνική που

  • έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως τόπο διαμονής
  • επισκέπτονται τακτικά τη χώρα
  • ασχολούνται επαγγελματικά με την ελληνική γλώσσα (καθηγητές της νέας ή της αρχαίας ελληνικής σε σχολεία ή πανεπιστήμια του εξωτερικού, μεταφραστές, διερμηνείς, διπλωματικοί υπάλληλοι / λειτουργοί κ.α.
  • κάθε άλλον ενδιαφερόμενο

Β. σε Έλληνες ομογενείς

για τους οποίους τα ελληνικά αποτελούν τη δεύτερη γλώσσα

Τα προγράμματά μας διακρίνονται σε γενικά και ειδικά

Ενώ τα γενικά προγράμματα στοχεύουν στην εκμάθηση της γλώσσας σύμφωνα με τους στόχους και τη διαβάθμιση του γενικού ευρωπαϊκού πλαισίου, τα ειδικά προγράμματα εστιάζουν σε ειδικές περιοχές της γλώσσας, σε ειδική θεματολογία ή σε συγκεκριμένες δεξιότητες, ανάλογα με το ειδικό ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και προσφέρονται μετά από συνεννόηση.

Ο Χώρος Μας

Εργαστήρι Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ΚΛΕΙΣ

Η έδρα μας βρίσκεται στην πόλη των Χανίων, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, σε μία από τις καλύτερες συνοικίες του σύγχρονου τμήματος της πόλης, την Αμπεριά, πολύ κοντά στην ιστορική και πανέμορφη συνοικία της Χαλέπας, 5 λεπτά από την πολυσύχναστη πλατεία Ελευθερίας ή πλατεία Δικαστηρίων, όπως την λένε οι Χανιώτες.

Το κτήριο που στεγαζόμαστε είναι μία μικρή εξοχική κατοικία του 19ου αιώνα, εμβαδού 100 περίπου τετραγωνικών μέτρων, περιτριγυρισμένη από βεράντα, αυλή και κήπο, ενταγμένη σήμερα πλήρως στον αστικό ιστό των Χανίων και πρόσφατα ανακαινισμένη.

Στο εσωτερικό του σπιτιού, σύγχρονα διαμορφωμένο και διακοσμημένο, βρίσκουμε τις πλήρως εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα και σύνδεση στο διαδίκτυο αίθουσες διδασκαλίας, το γραφείο και μικρή κουζίνα για καφέ και παρελκόμενα.

Στη γειτονιά βρίσκει κανείς ό,τι πιθανώς χρειαστεί: μανάβικο, φούρνος, σούπερ μάρκετ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Καφενεία, εστιατόρια, βιβλιοπωλεία, πιάτσα ταξί, τράπεζα και ΚΕΠ* βρίσκονται στην πλατεία Δικαστηρίων λίγο πιο κάτω.