Η πόλη των Χανίων

Η πόλη των Χανίων, χτισμένη στα βόρεια και δυτικά της Κρήτης, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης με πληθυσμό περίπου 55.000 κατοίκων* και μία από τις σημαντικότερες και ομορφότερες ελληνικές πόλεις.

Σημάδια που μαρτυρούν τη μακρόχρονη ιστορία του τόπου βρίσκονται διάσπαρτα παντού: προϊστορικά, μινωικά, βυζαντινά μνημεία, μνημεία της αραβικής, της ενετικής και της τουρκικής κατάκτησης, μνημεία της νεότερης ιστορίας της πόλης ως πρωτεύουσας της Περιφέρειας Κρήτης (από τα μέσα του 19ου αιώνα) και της ανεξάρτητης Κρητικής Πολιτείας (1898 – 1913), και από την Ένωση με την Ελλάδα το 1913 μέσα από την εποποιία του Β’ παγκοσμίου πολέμου ως τις μέρες μας.

Γιατί Χανιά;

Η γεωγραφική της θέση προσφέρει ποικιλία στους κατοίκους και τους επισκέπτες της: Θάλασσα, βουνό, ελαιώνες και περιβόλια, ήπιοι χειμώνες και τυπικά μεσογειακά καλοκαίρια συνθέτουν το φυσικό της σκηνικό.

Διεθνώς γνωστά προστατευόμενα μνημεία της φύσης προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

Η οικονομία της ευρύτερης περιοχής στηρίζεται στην παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων, στο γενικό εμπόριο και στον τουρισμό.

Τα Χανιά διαθέτουν λιμάνι και αεροδρόμιο και παρέχουν απεριόριστες δυνατότητες διαμονής για κάθε γούστο και κάθε βαλάντιο.

Η πόλη ζει χειμώνα καλοκαίρι.

Στοιχεία του χαρακτήρα της;

Το Πολυτεχνείο και το ΤΕΙ της, οι φορείς πολιτισμού και επιμόρφωσης, οι πνευματικοί σύλλογοι και λέσχες, τα μουσεία, οι χώροι και τα εργαστήρια τέχνης, παραδοσιακής και σύγχρονης, οι θεατρικές της σκηνές, οι κινηματογράφοι χειμερινοί και θερινοί, πλήθος από αθλητικούς συλλόγους και σωματεία, οι σύλλογοι πολιτών, ευαίσθητοι στα πολυποίκιλα επίκαιρα ζητήματα, ο εγχώριος και ξένος τουρισμός της, η έντονη νυχτερινή ζωή με τα αναρίθμητα καφέ, μπαρ και εστιατόρια αλλά και τα καταφύγια ηρεμίας που παρέχει απλόχερα σε όσους το επιθυμούν.

Πρόκειται για μία πόλη αρκετά μεγάλη ώστε να μην ασφυκτιούν οι κάτοικοί της και τόσο μικρή ώστε να διατηρείται η ανθρώπινη κλίμακα: Οι άνθρωποι λίγο πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους και τα κύρια σημεία της πόλης είναι εύκολα και γρήγορα προσβάσιμα και με τα πόδια.

Πως να έρθετε στα Χανιά

Στα Χανιά μπορείτε να φτάσετε:

αεροπορικώς

  • απευθείας στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων με τακτικές ή charter πτήσεις διαφόρων εταιριών
  • μέσω Ηρακλείου με διάφορες τακτικές ή charter πτήσεις
  • μέσω Αθήνας με διάφορες τακτικές ή charter πτήσεις

ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά με την εταιρία ΑΝΕΚ

οδικώς από τις υπόλοιπες πόλεις τις Κρήτης με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, με ταξί* ή με ιδιωτικό αυτοκίνητο

*Το Εργαστήρι Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού ΚΛΕΙΣ μπορεί να οργανώσει τη μεταφορά σπουδαστή/ών με ταξί από το αεροδρόμιο των Χανίων ή του Ηρακλείου προς την πόλη των Χανίων και το σημείο διαμονής του/τους. Για λεπτομέρειες, επικοινωνήστε με τη γραμματεία του σχολείου.

Διαμονή στα Χανιά

Τα Χανιά παρέχουν απεριόριστες δυνατότητες διαμονής, κάθε τύπου και κόστους.

Ακολουθούν ορισμένες δικές μας προτάσεις.

Το Εργαστήρι “Κλεις” μπορεί να κάνει την κράτηση για λογαριασμό σας.

Αν χρειάζεστε τη βοήθειά μας πριν επιλέξετε κατάλυμα. επικοινωνήστε μαζί μας.